Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Búzaproblémák

A játék már korán jelentkező nehézségeinek egyikét a nyersanyagokkal való gazdálkodás jelenti, főleg a búzatermelésre vonatkozóan. Ezzel a problémával gyakran akkor szembesülünk, amikor a falu külső területén a következő látvány tárul a szemünk elé a termelési listán: Crop Búza: 2 óránként
Az Épületek, a nyersanyagmezők és a csapatok etetése búzába kerül, így azok tartósan csökkentik a búzatermelést, és hogy mennyivel, azt a Cropusage ikon jelzi.
Például egy 1-es szintű favágóhóz a következőkre van szükség::
lumber 40 clay 100 iron 50 crop 60 cropusage 2

Ez azt jelenti, hogy a raktárodból 40 fa, 100 agyag, 50 vas, magtáradból  pedig 60 búza fogy el építkezéskor. Emellett 2-vel csökkenti az órai búzatermelést. Ez a búzafogyasztás szintenként növekszik, így a 2-es szintű favágó további 1 búzába kerül óránként (azaz összesen 3-ba). A képernyő tetején vízszintesen figyelemmel kísérheted jelenlegi tartalékaidat, búzatermelésedet és búzafogyasztásodat:
Lumber 145/800 Clay 200/800 Iron 100/800 Crop 90/800 Cropusage 12/14

CroplandEz azt jelenti, hogy jelenleg 145 fád, 200 agyagod, 100 vasad és 90 búzád van, az óránként termelt 14 búzából pedig 12-t fogyasztasz. Ha most megpróbálnád kiépíteni az 1-es szintű favágót, nem tudnád, mivel a játék igyekszik 2 fölött tartani az óránkénti búzatermelésedet.

Hogy a búzatermelésedet növeld, kattints a külső nézetre, ahol a nyersanyagbányáid találhatók, és válaszd ki az egyik búzamezőt (sárga mező). Így megtudhatod, mennyi nyersanyagra van szükséged a fejlesztéshez. Ha megvan hozzá a szükséges nyersanyagod, el tudod indítani a fejlesztést. Arra figyelj, hogy már az 1-es szintű búzamező kiépítéséhez is szükséged van 20 búzára.

A mínuszos búzatermelés és hatásai

Ha több egységet kell ellátnod, mint amennyit a falu búzatermelése elbír, az óránkénti termelés 0 alá fog csökkenni. Ez azt jelenti, hogy a faluban állomásozó csapatok előbb-utóbb ki fogják üríteni a magtárat. Ha a falu tulajdonosa nem tölti fel a magtárat, mielőtt a búzakészlet 0-ra esne, a katonák elkezdenek éhen halni. Mikor a búzatermelés újra eléri a 0-t, az éhenhalás abbamarad.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem