Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Régiók és győzelmi pontok

A játék az éves különkiadásokban 2014 óta az ókori Európa térképén zajlik, amely  87 régióra van osztva. A 2017-es, Fire and Sand című különkiadásban a térkép kisebb: 401 x 401 mezőre van osztva, ellentétben a 801 x 801 mezős hagyományos változattal.

Régiók, letelepedés és uralom

87 független régiót hajthatnak uralom alá a klánok. Ez lehetővé teszik számukra a győzelmi pontok gyűjtését és az ősi erők (ereklyék) aktiválását.

Szóval hogyan foglalhatsz el egy régiót? Először is: feloldottnak kell lennie. Ez akkor történik meg, ha a régióban a legnagyobb 5 klánnak legalább 10 000 lakosa van összesen az adott területen. A többi klán, a klán nélküli játékosok, a vakáción levő, a kitiltott játékosok és a natar falvak lakosai nem számítanak. Ha a régió fel van oldva, többé már nem zárolódhat, akkor sem, ha a lakosság 4000 alá esik.

Új falvakat csak a feloldott régiókban és az azokkal szomszédos feloldott régiókban lehet alapítani. E szabály alól egyetlen kivétel a néhány központi régió, ahol az új játékosok jelennek meg, és ahol mindig lehet új falvakat alapítani.

Ha a feloldott régióban levő egyik klán lakosainak aránya meghaladja az 50%-ot (csak a régióban levő legnagyobb 5 klán számít), akkor a klán megkezdi a régió uralmának átvételét. Ez 24 óráig tart. Ha képesek megtartani a többséget, ők fogják uralni a régiót.

A régió lakosságáról és a legnagyobb 5 klán megoszlásáról a Statisztika > Régió lapon és a régióban levő bármelyik követségen lehet tájékozódni. Ne felejtsd el, hogy a statisztikában a „Regionális népesség” csak a régióban levő legnagyobb klán lakosságát mutatja, nem a régió teljes lakosságát.

A régió mechanikájának áttekintése:

Regionális állapot

Hogyan érheted el

Hatások

Zárolt

Minden régió kezdetben zárolva van.

Nem lehet letelepedni, kivéve ha a szomszédban van feloldott régió, vagy a régió a központban van.

Feloldott

A régióban a legnagyobb 5 klánnak el kell érnie a 4000-es lakosságot az adott területen.

Le lehet telepedni, és versengeni érte. Többé nem zárolódhat.

Versengés

Az egyik klánnak meg kell haladnia az 50%-os lakosságarányt a legnagyobb 5 klán lakosságához viszonyítva.

Visszaállhat a feloldott állapot, ha a klán elveszíti a többségét.

Biztosított

A klánnak folyamatosan, 24 órán keresztül meg kell tartania a többségét.

Az uralkodó klán tagjai aktiválhatják a régió ősi erejét (ha van), és a klán győzelmi pontokat kap.

Ősi erők és győzelmi pontok

Az uralkodó klán minden tagja élvezheti a régió ősi erejét, ha van ilyen. Az ősi erő aktiválásához a játékosnak 10. szintű (a kis, faluhoz kapcsolódó erők esetében) vagy 20. szintű (a fiókhoz kapcsolódó erők esetében) kincstárral kell rendelkeznie. Az erőt bármelyik faluban lehet aktiválni, nem kell, hogy ugyanabban a régióban legyen, ahol az erő van.

Az egyes falvakban egy-egy erőt aktiválhatsz, de az egész fiókhoz csak egy erő használható. Az aktiváláskor az erő 24 óráig hat, ezután újra aktiválható, ha a klán még mindig uralma alatt tartja a régiót. Naponta egy aktiválás ingyenes, a további aktiválás költsége 5 (faluszintű erőknél) vagy 10 (fiókszintű erőknél) arany.

Az erő a következő körülmények esetén szintén inaktiválódhat:

  • Ha elveszted a falut, ahol aktiválva lett
  • Ha a klánod elveszti annak a régiónak az uralmát, amelyhez az erő kapcsolódik

Bár nagyon hasznosak, nem csak az ősi erők miatt érdemes uralni a régiókat. Ha szeretnél nyerni, a klánodnak győzelmi pontokat kell gyűjtenie. Mindennap, amikor egy klán ural egy régiót, győzelmi pontokat gyűjt. A mennyiség a régiótól függ:

  • Egyedi erő – 10 pont naponta
  • Nagy erő – 30 pont naponta
  • Kis erő – 50 pont naponta
  • Nincs erő – 100 pont naponta

A játék végén az a klán nyer, amelyik a legtöbb győzelmi pontot gyűjtötte. A Fire and Sand különkiadás 200 napig tart, és nincs benne világcsoda.


A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem