Travian Válaszok

Kezdd a kérdéseddel

Keresés a kérdésre való válasszal

A válasz megtalálása egyszerű. Válaszd ki a főkategóriát, majd a megjelenő kategóriákból a megfelelőt, amíg megkapod a keresett választ. Abban az esetben ha nem kapsz választ, a végén lehetőséget, hogy kapcsolatba léphess velünk.

Kérdésem...

Lássuk a részleteket:

Keresés az oldaltérképen

Az oldaltérképen szoktál keresni a többi weboldalon is? Gond egy szál se, használd a Válaszok oldaltérkép funkcióját.

Üzenetek & Jelentések

 1. Játékbeli levelek (PM)

 2. Jelentések

 

Játékon belüli levelezések

Ahhoz, hogy megnézhesd postaládát, kattints a felső ikonsorban a jobb oldali levélre (sárgán világít, ha új levél érkezett). A postaládában lehetőség van új levél írására, bejövőek olvasására, és kimenő levelek megtekintésére, valamint, ha a Plusz számla aktiválva van, egy arhícum is megtekinthető.
Játékbeli üzenetek ("PM") a Travian által szolgáltatott levelezési rendszer, aminek segítségével tudsz beszélni más játékosokkal. Csak írd be a játékos nicknevét címzettként, adj témát, tartalmat az üzenetnek. (Emlékezz a !)
Ha a klánban van megfelelő körlevél küldési jogod, tudsz körlevelet küldeni a klán összes játékosának, mégpedig akkor, ha a címzett mezőbe [ally] -t írsz.

BBCode a játék levelezésben

Levél irásnál, a levél felső szegmensében megjelenő lehetőségek közül választhatsz:


bbcode1.jpg

Ezek a gombok lehetőséget adnak számodra BB kódok használatára (lehetőséged van például használni dölt, félkövér, vagy más egyébb betűtípus használatára) a levelezéseknél (IGM= ingame messages).

Most pedig fedezd fel az utolsó három gomb lehetőségeit:

Ha ráklikkelsz a kis fa jelet tartalmazó gombra, kiterjesztesz egy kis ablakot, amiben választhatsz a négy nyersanyag fajta jeleiből: fa / agyag / búza / vas amiket hozzá tudsz adni az üzeneteidhez.


bbcode2.jpg

Ha a viking fejre klikkelsz, egy sor különféle smile jön elő..


bbcode3.jpg

Ha pedig a római kardra klikkelsz, minden hadegység jelét metalálhatod, és használhatod.


bbcode4.jpg

Az irásmód megváltoztatását, a szöveg kijelőlése után, vagy megírása előtt klikkel a vastagított "B" betüre, és fékövér betükket kapsz, vagy a dölt "I" betüre, és dölt betüket kapsz, vagy az aláhúzott "U" betüre, és aláhúzott szöveget kapsz.

Lehetőséged van linket adni leveledben, amikor hivatkozol más klánokra, ha klikkelsz a három egymás mellet lévő figurára, vagy külön játékos név megadására, ha klikkelsz az egyedül álló figurára, és legutolsóként, koordinátákat adhatsz meg, ha a kis térkép jelre klikkelsz. Ezen jelek segítségével, sok felesleges klikkelgetéstől kíméheted meg leveled címzetjét. A legutolsó jegyzet füzet formájú gomb segítségével, csatajelentéseket adhatsz meg.

A levél küllemének megtekintéséhez használd ezt a gombot:


bbcode7.jpg

A piros nyillal jelzet gomb segítségével, tudod megnézni a levél formáját, miután elküldted azt, és a címzett megkapta. Ezt fogja látni:


bbcode6.jpg

Szürő funkció az üzeneteknél (Plusz számla tartozék)

Egy kedves, és hasznos funkció az üzenetek kezelésénél, amikor a bekapcsolt Pulsz számla esetén lehetőséged van az üzeneteket rendezni, az elküldés időpontja szerint. Ellenkező esetben, mindig a legutolsó levelet láthatod:

sort_report.png

Kattintsa az elküldött gombra, és a sorrendet máris megfordítottad:

sort_report2.png

Spam védelme

Rövid idő alatt, sok üzenet küldése esetén előfordul, hogy az alábbi üzeneted kapod::


Ez nem hiba, vagy büntetés. Egyszerű spam védelem, azok ellen, akik ki akarják használni a játék által nyujtott lehetőségeket.

Jelentések

A jelentések listáját úgyszintén a fenti menuben találod, csak a másik levélre kell kattintani (ez a levél zölden világít, ha jelentésed érkezett). Ezen a listán találod a támadásaidat, kereskedelmet, támogatást, valamint ha aktiválva van a plusz számla, itt is van archívum. A támadás jelentések megmutatják a csatát, információkat.

Ha nem tér vissza 1 katona sem a támadótól, ő nem látja a védelmet, csak a védő.

A teljes csata jelentést akkor láthatod, ha a védelem több mint 25 %-a elpusztult. Támogatásban lévő csapatokról érkező jelentéseknél, csak a saját csapataidról láthatsz infromációt.

Ha több, mint 10 faluból érkezik támogatás a támadott faluba és nincs veszteség, akkor nem kreálódik jelentés.


Ha Plusz számlát használsz, lehetőséged van az üzeneteket idő szerint rendezni.

Jelentés ikonok

A jelentések mellett láthatsz különféle jeleket, amik a jelentések fajtájára utalhatnak. Mire jók ezek a jelek, és mikre lehet őket használni?

A jelentéseket 4 csoportra lehet osztani:

 • Kereskedelem
 • Támogatás
 • Támadás
 • Egyéb

És akkor lentebb láthatod a jeleket, amik a különféle jelentéscsoporthoz tartoznak.

Kereskedelem
10.png A kereskedő főként fát szállított
11.png A kereskedő főként agyagot szállított
12.png A kereskedő főként vasat szállított
13.png A kereskedő főként búzát szállított

Támogatás
4.png A támogatás megérkezett

Attacks
5.png Mint támadó, győzelem, veszteségek nélkül
6.png Mint támadó, győzelem, veszteségekkel
7.png Mint támadó vereség (egy katonád sem tért vissza)
15.jpg Mint védő, győzelem, veszteségek nélkül
14.jpg Mint védő, győzelem, veszteségekkell
8.jpg Mint védő, vereség (egy katonád sem élte túl)
9.jpg Mint védő, vereség (veszteségek nélkül)

Egyéb
3.jpg Különféle (pl. natar támadás)
1.jpg A kémlelés sikertelen volt
1.jpg A kémlelés sikeres volt, és észrevétlen maradt
 A kémlelés sikeres volt, de nem maradt észrevétlen

adventure Jelentés a kalandról
animals_caught Jelentés állatok elfogásáról (ketreccel)
2.jpg A kémlelés sikeresen elhárítva

2.jpg Kémkedés elhárítása sikertelen

 

Ha hirtelen nem jut eszedbe, hogy a látható jel, mit jelent, mozgasd az egér kurzort a jel fölé, és várj néhány másodpercet:


a.jpg

Ezek a jelek segítenek könnyebben átlátni a saját falvaid jelentéseit.

Viszont abban is segítséget kaphatsz, a jelek révén, hogy a klánod támadásit is átlásd. Ha valamely csata sorozat jelentéseire vagy kiváncs, kattincsa az annak a csoportnak megfelelő jelre, és csak azokat láthatod. Bizonyos helyzetekben, segíthet hogy rég eltünt jelentéseket is megláss.


b.jpg

Saját csata jelentéseid megosztása, a szerver többi játékosaival

Lehetőséged van megosztai csatajelentéseidet, bármely szerver játékosaival

A következő csata jelentést láthatod magadnál: s6.travian.com/berichte.php?id=1168740|6063be47

A jelentés végén látható "kód" segíthet neked abban, hogy kik láthassák a jelentést. Miután a klán támadás listából eltünt a jelentés, csak rajtad múlik, hogy kik lássák a jelentést.

Ha a jelentés kódját lerövídíted (s6.travian.com/berichte.php?id=1168740) akkor csak a klánod tagjai, illetve a helyetteseid láthatják a jelentés tartalmát.

Viszont ha az egész és teljes linket küldöd el (s6.travian.com/berichte.php?id=1168740|6063be47) Mindenki láthatja az adott jelentés tartalmát.

 

Szürő funkció a jelentéseknél (Plusz számla tartozék)

Egy kedves, és hasznos funkció a jelentések kezelésénél, amikor a bekapcsolt Pulsz számla esetén lehetőséged van a jelentéseket rendezni, az elküldés időpontja szerint. Ellenkező esetben, mindig a legutolsó jelentést láthatod:


sorting.png

Kattintsa az elküldött gombra, és a sorrendet máris megfordítottad:


sorting2.png

Környezet jelentése

A Travian 4 egyik ujdonsága, a környezetből érkező jelentés. Ezek a jelentések, különböznek attól, amiket te kasz, igazából informálásnak lehet nevezni, a környéken történt eseményekről. A környezeti jelentéseket, a jelentések oldalon, az utolsó fülön találod.

Milyen lényeges informácíókat tartalmaznak ezek a jelentések? A környéken lezajlott csatákról adnak, hírt, vagy oázisok rablásáról. Más játékosok klán belépéséről, kilépéséről, névváltoztatásokról, falu alapításokról. A jelentések nem tartalmazzák, csaták esetén, a támadó nevét, sem az egységek számát. Ezeket a jelentéseket a rendszer irja, és a rendszer törli. Nem lehet többet kérni, és kevesebbet sem (Bekapcsolt plusz esetén lehet többet megjeleníteni).

Újdonságok a T4 -ben

Jelentés a szomszédságból

Ezek a jelentések, rövid tájékoztatást adnak az aktuális falvad 15 kockás környezetében bekövetkezett eseményekről. A jelentések csupán informatívak, tehát csata esetén nem fogod látni a csapatok számát, a csata eredményét. Tudomást szerezhetsz a jelentéseknek köszönhetően, ki milyen klánba lépett be, vagy ki, ki  hogyan nevezte el falvát, vagy alapított falut. Az oázisok kirablását is láthatod. A támogatások mozgásáról nincs informácíó jelentés. 

Kémlelések jelentése

Sikeres kémlelés esetén azt is megtudhatod, hogy milyen szintű, a kikémlelt faluban esetlegesen épített rezidencia/palota, a gyülekezőtér, a rejtekhely. 

Kereskedelmi jelentések

 A kereskedelmi jelentéseknél, a küldő és küldött játékos nevéhez link kapcsolódik, amire rákattintva gyorsan megnézheted a kérdéses felhasználót.

Csata jelentések

Bekapcsolt travian plusz esetén, a jelentés oldalon található kis piktogramra kattintva megismételhető a támadás. A játék automatikusan kitölti a kockákat az elöző támadásnak megfelelően.

Egyéb

 • A jelentések között könyedén tudsz lépkedni, a "újabb jelentések" és a "régebbi jelentések" gombokra klikkelve, amik a jelentésben láthatók.
 • A jelentéseket, egy gomb megnyomásával archiválhatod (bekapcsolt plusz esetén), anélkül hogy kilépnél a jelentésből
 • A jelentéseket, leveleket, a "törlés" gombra klikkelvel azonnal törölheted.
 • Meg tudsz jeleníteni több üzenetet (bekapcsolt plusz esetén). Maximum 99 üzenetet tudsz megjeleníteni, egy oldalon.
 • A levelezésnél, "vissza a beérkezett levelekhez" gomb funkcíóval, könnyített navigálás a levelezések közt. Ha a helyettes írja a levelet, az elküldött levél végén a következő felirat jelenik meg: "helyettes által küldve"

A kérdésedre megfelelő válasz érkezett?

Igen   Neutrális   Nem